Over Niels Witteveen

Profielschets

 

Wet- en regelgeving begrijpelijk maken voor anderen is de rode draad in mijn loopbaan. Dit doe ik op een serieuze manier, alleen of met collega’s. Toegevoegde waarde leveren en betekenisvol kunnen zijn voor anderen zijn mijn drijfveren.

 

Opdrachten

                                                                                                                                             

Voor diverse verzekeraars werk ik als manager finance & control; manager risk & compliance; compliance officer; risk officer; compliance adviseur; functionaris voor de gegevensbescherming; privacy adviseur; beleidsbepaler (Wft).

Naast het vervullen van diverse functies help ik raden van bestuur, raden van commissarissen en management bij het verder professionaliseren van de organisatie. Dit doe ik door te adviseren, te coachen en het uitvoeren van projecten.

 

Opdrachtgevers

 

In 2020 wordt gewerkt voor o.a. Univé Samen, OVM Onderlinge Verzekeringen, Avipol, E.O.C., De Onderlingen, Onderling Verzekerd, Juwon, OVM Vinkeveen, Donatus, SOM, ODC.

 

Werkervaring

 

Belastingadviseur bij een accountantskantoor. Bedrijfsfiscalist, bedrijfsjurist, projectmanager, concern compliance officer, manager finance & control, manager compliance & risk, compliance officer, riskofficer, privacy adviseur bij diverse verzekeraars. Rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Leeuwarden.

 

Opleidingen

 

Certified Specialist Financial Law (CSFL) aan de Universiteit van Amsterdam; Register Risicomanagement (RRM) aan De Haagse Hogeschool; Certified Master Financial Planner (Mfp) aan de Erasmus Universiteit; Compliance Officer (CCO) van NIBE/SVV; Nederlands Recht (fiscaal-juridisch) (Mr) aan de Rijksuniversiteit Groningen, HBO Personeelswerk aan Hanze Hogeschool te Groningen.

 

Vaardigheden

 

Kwaliteit- en klantgerichtheid, Onafhankelijk, Samenwerken, Analytische vermogen, Overtuigingskracht, Ondernemerschap, Organisatiesensitiviteit/ omgevingsbewustzijn

Zie voor meer informatie over Niels Witteveen, zie LinkedIn